20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Серпень 2015 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
              1 2
    3 4 5 6 7 8 9
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31            
    Головна>Новини>Офіційний сайт Володимир-Волинської райдержадміністрації - Новини
    Офіційний сайт Володимир-Волинської райдержадміністрації - Новини
    Середа, 19 серпня 2015 12:14

    Жнива 2015

    Суха та тепла погода посприяла проведенню жнив 2015 року у Володимир – Волинському районі. Врожай, отриманий нашими аграріями, сміливо можна віднести до розряду рекордних.
    Жнива вже завершені на 22681 гектарі, з них зернові та зернобобові зібрані з 21 199 га., олійні культури – з 1482 га.
    Аграрії району зібрали 90613 тон пшениці, 418 тон жита, 15650 тон ячменю, 1833 тоні вівса, 4126 тон зернобобових культур та 5303, 4 тон ріпаку.
    Радує і врожайність, яка, до прикладу, у ТзОВ «П'ятидні» становить, в середньому, озимої пшениці 91 центнер з гектара, гороху 50,8 центнера з гектара а ріпаку – 41,7 ц/га. У фермерському господарстві Євгена Шелепіни врожайність озимої пшениці склала 78 ц/га, у ТзОВ «Прогрес» 63,6 ц/га.

    Необхідність укрупнення сільських рад назріла в Україні вже давно – створення великих життєздатних громад, з більшими правами у господарюванні та самоуправлінні, які зможуть планувати свою діяльність на довготривалий термін і реально розвивати власні території – єдиний можливий шлях для суспільства, яке прагне поступального руху вперед, а не стагнації і занепаду. Досвід наших західних сусідів є яскравим доказом та аргументом «ЗА» проведення таких об’єднань. Тому, ще з появи проекту Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», який окреслив принципи та порядок добровільного об'єднання територіальних громад, розпочалися жваві консультації між представниками різних сільських рад щодо можливих конфігурацій таких нових утворень. А прийняття Закону та підписання його в лютому цього року зробило початок адміністративно -  територіальної реформи реальністю.    

     І більшість громад району активно долучилася до даного процесу. Відтак, вже 14 серпня 2015 року на теренах Володимир – Волинського району з’явилися перші громади, утворені шляхом добровільного об’єднання – Зимненська та Устилузька, проекти щодо об'єднання яких були підтримані обласними депутатами на першому пленарному засіданні 36 сесії обласної ради. А от Оваднівська громада – в очікуванні. Справа у тому, що рішення про об’єднання ухвалили громади сільських рад, що розташовані на території Володимир – Волинського та Турійського районів. А у такому випадку, до зміни адміністративних меж повинні долучитися парламентарі. Саме тому, обранці волинської громади, підтримавши проект рішення, уповноважили голову обласної ради Валентина Вітра направити відповідні документи до Верховної Ради України, аби змінити межі двох районів.

    ( з рішеннями обласної ради можна ознайомитися за посиланням Депутати підтримали перші проекти про об'єднання громад | Волинська обласна рада)

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua