25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2015 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    Головна>Новини>Офіційний сайт Володимир-Волинської райдержадміністрації - Новини
    Офіційний сайт Володимир-Волинської райдержадміністрації - Новини

    Невдовзі у кадастрових реєстраторів з'являться нові колеги – нотаріуси.
    Кабінет Міністрів України постановою від 24 червня 2015 р. № 457 «Деякі питання надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру» визначив порядок підключення нотаріусів до бази Держземкадастру для отримання витягів з земельної бази даних.
    На сьогодні право видавати витяги з Державного земельного кадастру мають лише кадастрові реєстратори. Делегування повноважень нотаріусам підвищить рівень комфорту для громадян, оскільки всі необхідні для здійснення земельних угод довідки можна буде отримати в одному місці.
    «Щорічно за заявами громадян видається приблизно мільйон витягів – це найбільш популярна послуга у сфері земельних відносин. Навантаження на кадастрових реєстраторів є високим і це позначалося на рівні сервісу для громадян. Завдяки підключенню нотаріусів до Держземкадастру, ми знижуємо тиск в системі та виходимо на новий рівень якості послуг у сфері земельних відносин», – зазначив Голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.
    Підключення нотаріусів до системи Державного земельного кадастру відбуватиметься за заявним принципом. Нотаріус звертається з відповідним зверненням до обласного управління Мін'юсту, яке, в свою чергу, надсилає його в центральний апарат Держгеокадастру. Тим самим Мін'юст підтверджує статус нотаріуса та наявність у нього всіх необхідних дозволів.
    Для роботи з Державним земельним кадастром нотаріуси мають обладнати робоче місце з урахуванням ряду технічних вимог. Зокрема, забезпечити захищений канал зв'язку, встановити спеціальний софт та оформити цифровий підпис.
    Протягом процесу підключення адміністратор кадастру забезпечуватиме консультації та проводитиме майстер-класи для нотаріусів по користуванню системою.
    Довідково:
    Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» № 247-VIII був прийнятий 5 березня 2015 року та вступив в силу 25 березня 2015 року.
    Всього в Україні нараховується близько 6500 нотаріусів.

    Четвер, 09 липня 2015 09:13

    Нагородити посмертно

    7 липня син Михайла Ілляшука отримав орден «За мужність» III ступеня, яким був нагороджений, Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", його батько. На жаль, нагороджений посмертно...
    Михайло – кадровий військовий, старший сержант Збройних Сил України, ніс службу у 1 - й Галицько-Волинській радіотехнічній бригаді. Загинув 10 лютого 2015 року під час обстрілу міста Краматорська.
    Вічна пам'ять та слава герою!

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua