Версія для друку
Понеділок, 09 серпня 2021 17:40

Сформований новий склад громадської ради при РДА

9 серпня у залі засідань райдержадміністрації відбулись установчі збори та після короткої перерви – перше засідання новосформованої громадської ради при РДА. В ході установчих зборів було заслухано уповноваженого представника ініціативної групи з формування нового складу громадської ради Романа Охріменка, який доповів, що за період збору документів до РДА надійшло 27 заяв із відповідними додатками від інститутів громадянського суспільства про делегування їхніх представників до складу громадської ради. Оскільки двоє з заявників мали представницькі мандати депутатів місцевих рад, а ще двоє представляли політичні партії, а не громадські об’єднання, їм було відмовлено в участі в установчих зборах. Відтак, до формування складу цього дорадчого органу допустили 23 представників ІГС.

Так як кількість поданих заяв була меншою, ніж верхня межа кількісного складу громадської ради, встановлена постановою Кабміну №996, то рейтингового голосування проводити не було потреби. Учасники установчих зборів ухвалили рішення затвердити чисельний склад громадської ради в кількості 23 особи. Персонально до неї увійшли: Микола Селецький (міськрайонна організація ветеранів війни та праці), Світлана Богайчук («Спілка Чорнобиль»), Тетяна Адамович (філія Волинської ГО «Союзу Українок»), Лариса Кулікова (ГО«Центр ділових ініціатив - Володимир»), Ярослав Кондисюк (ГО «Нова ідея»), Іван Омельчук (ГО «Українська спілка ветеранів Афганістану»), Юрій Грицюк (культурне товариство «Холмщина»),  Віктор Тарасенко (ГО «Спілка шахтарів-інвалідів Волині»), Любов Кравцова (ГО«Комітет відродження духовності»), Роман Юзефович (Волинська територіальна організація профспілки працівників вугільної галузі), Ігор Веселов (СТМ «Прикордонник»), Вікторія Андрійчук (Нововолинське ТТІ), Максим Клим’юк (ММГО «Реверс»), Степан Слащук (міська організація Спілки молоді Волині), Анатолій Ревін (БО «Міськрайонна лікарняна каса»), Ірина Ліщук (МГО «Рідне місто»), Жанна Білоцька (інформаційне агентство «Редактор»), Андрій Вах (Нововолинська міськрайонна ГО «Ураїнська спілка ветеранів Афганістану»), Сергій Галащук (ГО СК «Любарт»), Тетяна Бондарук (ГО «Центр новий Володимир»), Павло Троцковець (Відокремлений підрозділ Всеукраїнської ГО «Українська Народна Самооборона»), Михайло Гаврищук (ОСББ «Єдність»), Наталія Кравчук (Профспілковий комітет Нововолинського навчально-наукового інституту Економіки і менеджменту Західноукраїнського національного університету).

На першому засіданні, як і вимагає законодавство, був обраний керівний склад громадської ради. Очолив її представник ГО «Реверс» Максим Клим’юк, його заступницею стала представниця ГО «Центр ділових ініціатив - Володимир» Лариса Кулікова, а секретарем ради призначили представницю ГО «Рідне місто» Ірину Ліщук. Визначились також і з назвами постійних комісій цього дорадчого органу, вони співзвучні із такими ж комісіями громадської ради при ОДА – з кадрових питань та співпраці з органами місцевого самоврядування; з питань транспорту, логістики, інфраструктури, будівництва та архітектури; з питань розвитку економіки, підприємництва, бюджету та митної справи; з питань екології, земельних відносин, лісового господарства, освіти, культури, медицина та спорту. А вже визначитись із входженням до однієї з цих комісій кожен член громадської ради має до наступного засідання.

Наприкінці в зал засідань запросили голову райдержадміністрації Юрія Лобача. Очільник РДА привітав представників громадських організацій зі створенням дорадчого органу при Володимир-Волинські         й райдержадміністрації, новообраного голову громадської ради та його заступника, запевнив у плідній співпраці на благо району  та наголосив на важливості участі громадськості у прийнятті рішень органами державної влади

Переглядів 4300

Галерея зображень