Версія для друку
Вівторок, 03 серпня 2021 12:11

Звітував відділ регіонального розвитку РДА

2 серпня на нараді у голови райдержадміністрації Юрія Лобача про роботу звітувала начальниця відділу регіонального розвитку РДА Світлана Мазурок. Вона доповіла, що до повноважень цього структурного підрозділу з травня цього року входили питання, що стосуються розвитку сільського господарства, екології, економіки, архітектури та житлово-комунальної галузі. На цей час два останні напрями перейшли у відання іншого відділу.

Пріоритетним напрямком роботи залишається сільське господарство. Спеціалісти відділу надають практичні консультації громадам щодо порядку використанні коштів обласного бюджету в рамках Комплексної програми розвитку АПК Волині на утримання трьох і більше корів власниками особистих селянських господарств та здешевлення штучного осіменіння корів. Протягом усього періоду весняно-польових робіт працівники підрозділу також допомагають сільгоспвиробникам у пошуку вигідних закупівель мінеральних добрив, гербіцидів, насіннєвого матеріалу, а також ринків збуту продукції.

За звітний період відділом було розглянуто близько 320 звернень фізичних та юридичних осіб з приводу земельних питань, за результатами чого прийнято п’ять розпоряджень голови РДА та надано 309 висновків про погодження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Окрім цього, сформовано перелік об’єктів природно-заповідного фонду району зі встановленням геопросторових даних, ведеться робота із тергромадами щодо поновлення охоронних зобов’язань по ПЗФ, робоча група обстежує наявні пилорами, деревообробні цехи і підприємства з метою їх повної інвентаризації. До повноважень відділу належить організація роботи комісій, зокрема, з координації дій щодо держконтролю за заготівлею другорядних лісових матеріалів, надзвичайної протиепізоотичної комісії та з питань альтернативної служби.

Іще одним з важливих напрямів є наповнення «Інвестиційного довідника» на сайті РДА – у ньому зібрана інформація про вільні земельні ділянки, які можуть бути запропоновані для будівництва промислових чи торгових об’єктів, туристично-рекреаційних комплексів тощо. Нині до послуг інвесторів є 49 таких ділянок чи об’єктів незавершеного будівництва.

У підсумку звіту голова РДА Юрій Лобач доручив керівниці відділу опрацювати матеріали щодо самозаліснених земельних ділянок, які в загальній площі у районі вже складають більше півтори тисячі гектарів, а також підготувати і оприлюднити вибірку обласних та державних програм, відповідно до яких населення може отримати фінансову підтримку на розвиток сільського господарства.

Переглядів 11196