Версія для друку
Четвер, 22 липня 2021 12:27

Проблеми та перспективи розвитку обговорили у Оваднівській ТГ

21 липня голова райдержадміністрації Юрій Лобач зі своїм першим заступником Віктором Сапожніковим побували у Оваднівській сільраді. Цей робочий візит завершив знайомство керівників РДА із усіма територіальними громадами, які входять до складу району, – голова райдержадміністрації особисто відвідав 3 міські, 2 селищні та 6 сільських рад Володимирщини.

В ході зустрічі із Оваднівським сільським головою Сергієм Панасевичем керівники району обговорили проблеми та перспективи розвитку громади. Як зазначив її очільник, найболючішим питанням нині залишається входження системи закладів охорони здоров’я до центру первинної медико-санітарної допомоги: громада виділяє чималі кошти на його функціонування, скажімо, цьогоріч це вже 1,2 мільйона гривень, але подальшого розподілу та використання цих коштів сільська рада жодним чином не контролює. «Виходів із непростої ситуації, яка склалась, є декілька, але в першу чергу ми орієнтуватимемось на забезпечення потреб у первинній медичні допомозі мешканців наших сіл, і. звичайно ж, на раціональне використання коштів місцевого бюджету», - прокоментував Сергій Степанович та наголосив, що розв’язок проблемі слід віднайти негайно. Саме тому з головою РДА було домовлено невідкладно, у п’ятницю, зібрати окрему тематичну нараду із запрошенням усіх зацікавлених сторін, на якій прийняти взаємовигідні для усіх учасників процесу рішення, що визначать долю сільської «первинки».

До Оваднівської громади входить 21 село, територія поділяється на 5 старостинських округів. Як і скрізь, існують проблеми із дорогами, зазначив у розмові Сергій Панасевич. Уже проведений тендер, тож незабаром очікується ремонт дороги в селі Сусваль за розподілений а ці потреби областю мільйон гривень. А от автошлях державного значення, що веде до Сійчева, потребує значних капіталовкладень для здійснення капітального ремонту 9 кілометрів – на роботи, що повинна проходити у окремі етапи протягом двох років, необхідно 79 мільйонів гривень. Це засвідчує проектно-кошторисна документація, яку за кошти місцевого бюджету в сумі 160 тисяч гривень уже виготовила сільська рада. Тож очільник громади попросив сприяння у районного керівництва у вирішенні питання початку першого етапу робіт. Крім того, він клопотав і про виділення коштів із обласного бюджету на добудову нового ЦНАПу у громаді, попри значні власні внески  та залучення додаткового фінансування, для цих потреб не вистачає ще близько мільйона гривень.

Натомість сільський голова поділився практичним досвідом впровадження централізованого вивезення твердих побутових відходів, яким охоплені вже усі села громади, розповів, що на часі підсипання доріг зі щебеневим покриттям – для цього сільрада придбала необхідні матеріали. Крім того, із головою РДА Юрієм Лобачем він обговорив особливості підготовки до перевірки стану екології, яка запланована у Оваднівській громаді на жовтень цього року. Відтак, зазначив Сергій Панасевич, на днях на території сіл запрацював екологічний інспектор, завданнями якого й буде моніторинг дотримання відповідного законодавства установами, підприємствами громади та населенням.

Переглядів 4928