Версія для друку
П'ятниця, 16 липня 2021 16:20

Заступник міністра агрополітики України Тарас Висоцький: офіційний ринок землі – розширення можливостей для власників земельних ділянок

16 липня  заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук взяв участь у нараді за участю першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького. Захід відбувся в селі Селець Ковельського району. Також на ньому були присутні  начальник управління агропромислового розвитку  облдержадміністрації  Юрій Горбенко, перший заступник виконавчого директора Всеукраїнської Асоціації Громад Іван Слободяник, керівники районів області, голови територіальних громад, сільгоспвиробники Волині.

Умови ринку землі націлені, насамперед, на дрібні та середні сільськогосподарські підприємства, що розширить можливість власників земельних ділянок, зауважив Тарас Висоцький. У своєму виступі заступник міністра агрополітики  зазначив, що реформа децентралізації дає можливість громадам самостійно приймати рішення  щодо продажу, оренди та зміни призначення земельних ділянок. Також Тарас Висоцький підкреслив, що з 6 липня стартував електронний аукціон продажу землі. Всього  на 15 липня складено 800 договорів купівлі-продажу земельних ділянок.
Ще одним аспектом земельної реформи є оподаткування паїв за кожен гектар, починаючи від 2 га, що дасть можливість наповнити місцеві бюджети.

Після виступу запрошених відбулось тематичне обговорення, в ході якого, зокрема, заступник голови райдержадміністрації Віктор Фіщук  висловив побажання доцільності відновлення Асоціацією громад «Галузевих секцій» для забезпечення обміну досвідом між керівниками різних рівнів. Його пропозицію узяли до уваги, зазначивши, що вона є слушною.

Переглядів 5060

Галерея зображень