18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Середа, 12 квітня 2017 11:36

    Ліс – наше багатство

    Працівники лісових господарств своєю щоденною і невтомною працею зберігають та примножують природну скарбницю лісів, займаються вивченням, обліком, вирощуванням та охороною лісових масивів. У цій царині трудяться небайдужі до своєї справи люди, які безмежно люблять природу, з відповідальністю ставляться до неї і щороку з повною віддачею поповнюють її новими насадженнями, при цьому співпрацюючи з різними установами та організаціями краю. Так, цьогоріч Державне підприємство «Володимир-Волинське Лісомисливське господарство» спільно з Володимир-Волинською районною державною адміністрацією та районною радою святкують  10 років тісної співпраці у рамках щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твої руках».

    За цей час спільними зусиллями було зроблено вагомий внесок у збільшення лісистості України та Володимирщини вцілому. Лісопосадки було створено, як на зрубах, так і на землях не придатних для сільськогосподарського користування. За минуле десятиріччя разом з представниками виконавчої влади було засаджено лісових культур на загальній площі 147,2  га, в тому числі створено нових лісів на площах понад 130 га. При цьому було висаджено 1,1 млн. штук сіянців різних деревних порід.

    Варто при цьому зазначити, що вирощування лісу є досить складним і трудомістким процесом. Для того, щоб висаджений маленький сіянець перевести в покриту лісом площу потрібно чекати 5-7 років. Протягом цієї п’ятирічки працівниками держлісмисгоспу проводиться  близько 10-ти механізованих доглядів.

    - На сьогоднішній день, оглядаючи такі лісопосадки, отримуєш велике моральне задоволення, адже ти проходиш повз них наче групами дитячого садочка – коментує інженер лісових культур ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Наталія Козій. - Ось маленькі деревця розпустили верхівкові брунечки й стрімко тягнуться до сонця, немов «ясельна група». Проходиш далі, а перед тобою наче «першачки» вистроїлись в рядочок дубочки та сосонки. Є серед таких площ і старші за віком, які вже змикнулись між собою і створили справжній ліс.

    Нові ліси було висаджено на колишніх сільськогосподарських землях Красноставської, Оваднівської, Галинівської сільських рад. Не всі площі примикають до земель держлісфонду. Окремі з них оточені сільськогосподарськими землями, які не обробляються. Саме такі площі підпадають високому ризику з боку пожежі. Досить часто навесні та восени під час спалювання таких площ люди не задумуються, що десятирічна праця може згоріти за лічені години.

    Ми розуміємо усю користь того, що дають нам зелені насадження. Але чомусь так безжалісно нівичимо їх, хоч прекрасно знаємо, що найголовнішим нашим завданням є зберегти красу природи для наступних поколінь.

    Переглядів 3139
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua