Версія для друку
Четвер, 17 листопада 2022 13:41

Про відключення електроенергії в населених пунктах Волині

Наразі по всій Волинській області застосовано періодичне відключення світла. Так, це викликає масу незручностей, однак це вимушений крок енергетиків, аби наш регіон не залишився без світла взагалі.

Щодо відключень – їх два види.

 Перший: планові відключення (ГПВ). Вони необхідні для того, щоб збалансувати систему і запобігти порушенням її роботи. Саме про такі відключення ПрАТ «Волиньобленерго» попереджає щоденними графіками погодинних відключень.

 Другий: аварійні відключення (ГАВ). Вже вкотре ворог цілеспрямовано атакує підстанції по усій країні. Через удари ракет, енергетична система частково зруйнована або нестабільна. Для забезпечення області електроенергією в повному обсязі не вистачає потужності і така ситуація не лише на Волині. Енергетики працюють цілодобово та без вихідних, однак неможливо спрогнозувати час і тривалість аварійних відключень.

Чому не співпадає заявлений і фактичний час відключень електроенергії?

Через паралельне застосування планового графіку погодинного відключення (ГПВ) та екстреного графіку аварійного відключення (ГАВ). Тому перерви в електропостачанні можуть тривати довше або електроенергія може зникати не в ті години, як заявлено у попередньо розробленому плані.

Також час відключення та відновлення електропостачання може відрізнятися від заявленого у графіку на 10-20 хвилин. Таке відхилення пов'язане із технологічним процесом перемикання черг службами «Волиньобленерго».

 Чому у різних будинках на одній вулиці в той же час є або немає світла?

Коли у вашому будинку відключають світло, а в сусідньому в цей час постачання електроенергії не припиняється - це означає, що сусідній будинок чи навіть під'їзд приєднано до іншої лінії електропередач чи навіть підстанції, яка належить до іншої групи або черги у графіку відключення.

Ці заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії.

 Просимо волинян із розумінням поставитись до ситуації, що склалась. А також – з повагою до людей, які цілодобово працюють над ремонтом та відновленням наших електромереж та відповідають на тисячі дзвінків стурбованих жителів області.

Дякуємо вам за терпіння та відгуки у коментарях. Разом віримо у ЗСУ, дякуємо «Волиньобленерго» та підтримуємо один одного!

Світло переможе темряву

Переглядів 4529