20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    П'ятниця, 11 січня 2019 14:19

    Захворюваність на грип в області нижче епідемічного порогу на 22%

    Щорічно в Україні в осінньо-зимовий період зростає кількість хворих на грип. Так, з початку епідемічного сезону перехворіло понад 67 тис. або 6,5 % волинян, що відповідає минулорічному показнику. Ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ продовжує моніторити ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

    Отож, за інформацією закладів охорони здоров’я області, за останній тиждень кількість хворих дещо зменшилася в порівнянні з попереднім періодом і становить 5 тис. 200 осіб. Зокрема, захворюваність нижче епідемічного порогу на 22%. Найвищий рівень зафіксовано у м. Луцьку, Горохівському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах. Натомість, найнижчі – у Рожищенському та Іваничівському районах.

    Із числа хворих збільшилася кількість дорослого населення – 38 % від загальної кількості. Серед дітей найчастіше хворіє малеча до 4 років (54% від усіх захворілих дітей). Однак, за останній тиждень збільшилася кількість госпіталізованих із ускладненим перебігом хвороби. Загалом це 138 осіб, з них 57% – діти.

    Слід зазначити, що в Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності ГРВІ та грипу, показник захворюваності нижче епідемічного порогу на 17,6%. Локальне перевищення зафіксовано лише у 2-х областях України: Житомирській та Київській. Разом із тим, з початку року зареєстровано 2 летальних випадки від грипу, що підтверджено лабораторно. Жоден із померлих не був прищеплений проти грипу.

    За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру вперше в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2) у хворих із Луцького району. Окрім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

    Найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення. Однак, виконання запланованих обсягів імунопрофілактики грипу становить лише 34%. Прищеплено 1 тис. 414 осіб, в т. ч. 227 дітей до 17 років.

    Тож нагадуємо, що одне введення вакцини захищає впродовж усього епідемічного сезону від найбільш поширених і небезпечних штамів грипу. Цьогоріч доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник – «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея). Обидві якісні та безпечні. Орієнтовна вартість вакцин – від 250 до 350 грн. Щепитися можна в закладах охорони здоров’я за місцем проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3880
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua