19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Понеділок, 04 вересня 2017 14:14

    Розповіли, як розпочався навчальний процес у закладах освіти Волині

    Функціонує на теренах області й 20 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, з яких 6 – обласної комунальної власності, де навчається 3 620 студентів. 
    Триває й процес оптимізації мережі загальноосвітніх шкіл. Як повідомила Людмила Плахотна, реформовано 81 освітній заклад. Позатим, у 2017 році створено ще 18 опорних шкіл, у складі яких функціонуватиме 48 філій. У цілому, з 1 вересня поточного року працюватимуть 22 опорні школи із 63-ма філіями.
    - Школи значно зміцнили свою матеріальну базу, кадровий потенціал і будуть прикладом для усієї освітньої мережі, – резюмувала Людмила Володимирівна.
    До кінця вересня, поточного року, заплановано завершити оптимізацію мережі професійно-технічних навчальних закладів. Уже створено 2 центри профетехосвіти з центром у Нововолинську та Ковелі. На завершальному етапі – оформлення необхідних документів. Усі педагогічні працівники, які виявили бажання працювати далі – забезпечені робочими місцями.
    Особливої уваги потребує питання транспортного забезпечення, адже цьогоріч 10 831 учень та 2 863 педагогічних працівники потребують довозу. Водночас завершена процедура державних закупівель на придбання 12-ти шкільних автобусів на умовах співфінансування із місцевими бюджетами 50/50. 
    Голова облдержадміністрації попередив, що терміни забезпечення співфінансуванням завершуються. Володимир Петрович звернувся до органів місцевого самоврядування не затягувати із вирішенням питання і до кінця поточного тижня забезпечити фінансування, або ж перелік пріоритетності районів і громад, які потребують транспорту та здатні вирішити фінансове питання, переглянуть.
    Щодо інклюзивної освіти, то на Волині таке навчання організовано для 311-ти дітей, що на 57 осіб більше, ніж у 2016 році. Таке навчання відбуватиметься у 279-ти класах 153-х шкіл. Окрім того, значна увага до інклюзивної освіти звернена в опорних школах.
    - Створено умови для пристосування освітнього середовища навчальних закладів відповідно до потреб дітей даної категорії, адаптовано плани та програми, забезпечено фахівцями, – повідомила Людмила Володимирівна.
    Прокоментував голова облдержадміністрації й ситуацію, яка трапилась у Камінь-Каширському районі, який Володимир Гунчик відвідав 1 вересня. Так, до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області звернулись жителі села Стобихівка, які не відпустили своїх дітей до школи 1 вересня. Громадяни, серед яких – голова сільської ради, директор школи, батьки прийшли з ультиматумом, якщо у їхньому селі буде розпочате будівництво школи, то вони не розпочнуть навчальний рік. 
    Володимир Петрович пояснив жителям Стабихівки, що на Волині більше 30-ти закладів, які мають схожі проблеми, і усі вони потребують значних капітальних вкладень. Адже будівництво однієї школи коливатиметься близько 35-55 млн гривень. Окрім того повідомив, що у 2018 році в області планують завершити будівництво 4-х шкіл-довгобудів у селі Вербка Ковельського району, Осівці Камінь-Кашриського, Любохини Старовижівського районів та школу №27 у місті Луцьку. Загальний обсяг фінансування по цих школах складає близько 170 млн гривень, – це ті кошти, які залишилось профінансувати.
    - У наступному році ми закладемо основу будівництва іще чотирьох шкіл, виходячи із можливостей Державного та обласного бюджетів. І рішення про фінансування цих шкіл буде прийнято на сесії обласної ради за поданням голови облдержадміністрації. І ніяким ультиматимам тут не місце, адже це робитиметься в інтересах усієї громади, – зауважив Володимир Гунчик. 
    Вкотре голова облдержадміністрації наголошує, що проблемні питання регіону потрібно вирішувати усією громадою. До того ж зауважив, що громада, щорічно отримує із Державного бюджету дотацію близько 7 млн гривень. 
    - Я звернувся до мешканців села: давайте ми спільно виступимо з ініціативою про те, що місцева громада, районна та обласна влада, Державний бюджет і розглянемо це питання в контексті тих завдань, які стоятимуть на 2018-2020 роки, – повідомив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 3280
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua