16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Вівторок, 01 березня 2016 16:35

    Всеукраїнська операція "ПЕРВОЦВІТ - 2016"

                 Перші букети первоцвітів уже з’явилися на стихійних ринках Волині, а справжній «квітковий бум» очікується до 8 Березня. В ці дні обсяги незаконної торгівлі набувають найбільших показників. Як наслідок – навколо міст в природі ви вже не знайдете жодних першоцвітів.

              З метою охорони ранньоквітучих ендемічних та реліктових і зникаючих рослин, а також рослин, занесених до Червоної книги України, та попередження правопорушень у цій галузі в області щорічно проводиться операція «Первоцвіт».

             Дуже важливою складовою операції "Первоцвіт" є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів. Крім того торгівля первоцвітами (як продаж так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України» та інших.

             Не знищуйте квіти! Квітка у вазі – полонянка, яка приречена на загибель. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто прийде слідом за вами у ліс. Адже «Первоцвіти» - безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів!

             Сподіваємось, що ми задумаємось над тим, що краще: чи милуватися нам, нашим дітям, внукам цим дивовижним витвором природи, чи продовжувати його і на далі знищувати собі та природі у збиток?

         Одночасно, управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації вкотре наголошує, що  згідно з діючим законодавством за порушення порядку придбання і збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, вимог щодо охорони таких видів рослин, знищення або незаконне вилучення їх з природного середовища, винні особи будуть притягнені до адміністративної відповідальності. 
              Зокрема, згідно зі ст. 881 КУпАП «порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, які перебували в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 3655 грн. із конфіскацією незаконно добутого».
            Стаття 90 КУпАП гласить, що порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України, погіршення середовища зростання рослин, занесених до Червоної книги України, знищення, незаконне вилучення їх з природного середовища тягне за собою накладення штрафу на громадян 340-510 грн. і на посадових осіб 510-850 грн. з конфіскацією незаконно добутого.

    Бережіть природу! Не зривайте первоцвіти та не купуйте їх!

    Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації

    Переглядів 3097
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua